Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy)

Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy)
Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy) to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 497 kalorii, 1G białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, żółtko jaja, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju, Sól i ocet hiszpańska Tortilla z szybkim Allioli, oraz Grillowany Lucjan po hiszpańsku z salsą pomidorową i zielonymi oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić żółtko, wodę, sok z cytryny i musztardę na dnie zanurzeniowego blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
2
Wlać olej na górę i pozostawić na 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Umieść głowicę blendera zanurzeniowego na dnie kubka i włącz go. W miarę tworzenia się majonezu powoli przechyl i podnieś głowicę blendera zanurzeniowego, aż cały olej zostanie emulgowany. (Instrukcje dotyczące robota kuchennego, patrz uwaga powyżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Przelać allioli do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Stale ubijając, powoli mżąc w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce do dwóch tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
TrudnośćŁatwy
Gotowe W2 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn