Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy)

Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy)
Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy) to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 497 kalorii, 1G białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, żółtko jaja, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju, Sól i ocet hiszpańska Tortilla z szybkim Allioli, oraz Grillowany Lucjan po hiszpańsku z salsą pomidorową i zielonymi oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić żółtko, wodę, sok z cytryny i musztardę na dnie zanurzeniowego blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
2
Wlać olej na górę i pozostawić na 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Umieść głowicę blendera zanurzeniowego na dnie kubka i włącz go. W miarę tworzenia się majonezu powoli przechyl i podnieś głowicę blendera zanurzeniowego, aż cały olej zostanie emulgowany. (Instrukcje dotyczące robota kuchennego, patrz uwaga powyżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Przelać allioli do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Stale ubijając, powoli mżąc w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce do dwóch tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
TrudnośćŁatwy
Gotowe W2 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn