Algierskie golonki jagnięce z kardamonem i pomarańczą
Algierskie golonki jagnięce z kardamonem i pomarańczą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 812 kalorii, 48g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $7.45 za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory śliwkowe, nasiona kardamonu, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest lubiany przez 42 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Golonki Jagnięce Duszone Pomarańczowe, Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami, oraz Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. obficie doprawić jagnięciną solą i pieprzem. W żaroodpornej głębokiej smażonej patelni lub holenderskim piekarniku na dużym ogniu, rozgrzać 2 Tbs. oliwy z oliwek aż do prawie palenia. Praca w partiach, brązowe trzonki, 4 do 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Trzcina Jagnięca
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Żółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przełożyć na talerz.
3
Dodaj pozostałe 2 Tbs. oliwa z oliwek, cebula i czosnek na patelnię i podsmażyć, mieszając, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, 4 do 5 minut.
Dodaj imbir, kardamon, szafran, płatki chili, goździki, kminek, nasiona kopru włoskiego, cynamon, curry, 1 Tbs. sól, migdały i rodzynki. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta, Kilka Garści
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Nasiona Kminku
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Szafran
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Dodać pomidory, wino, skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy i wymieszać dobrze wymieszać. Zanurz trzonki w płynie i gotuj na wolnym ogniu. Przykryć, przenieść patelnię do piekarnika i gotować, aż mięso prawie spadnie z kości, około 2 godzin.Marchew i cebulę kopru włoskiego wymieszać z gulaszem, przykryć i piec, aż warzywa będą miękkie, około 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Koper Włoski
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Słonina Wieprzowa
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych