Algierskie golonki jagnięce z kardamonem i pomarańczą
Algierskie golonki jagnięce z kardamonem i pomarańczą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 812 kalorii, 48g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $7.45 za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory śliwkowe, nasiona kardamonu, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest lubiany przez 42 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Golonki Jagnięce Duszone Pomarańczowe, Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami, oraz Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. obficie doprawić jagnięciną solą i pieprzem. W żaroodpornej głębokiej smażonej patelni lub holenderskim piekarniku na dużym ogniu, rozgrzać 2 Tbs. oliwy z oliwek aż do prawie palenia. Praca w partiach, brązowe trzonki, 4 do 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Trzcina Jagnięca
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Przełożyć na talerz.
3
Dodaj pozostałe 2 Tbs. oliwa z oliwek, cebula i czosnek na patelnię i podsmażyć, mieszając, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj imbir, kardamon, szafran, płatki chili, goździki, kminek, nasiona kopru włoskiego, cynamon, curry, 1 Tbs. sól, migdały i rodzynki. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta, Kilka Garści
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Papier Ryżowy
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Nasiona Kminku
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Szafran
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Dodać pomidory, wino, skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy i wymieszać dobrze wymieszać. Zanurz trzonki w płynie i gotuj na wolnym ogniu. Przykryć, przenieść patelnię do piekarnika i gotować, aż mięso prawie spadnie z kości, około 2 godzin.Marchew i cebulę kopru włoskiego wymieszać z gulaszem, przykryć i piec, aż warzywa będą miękkie, około 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość Anioła
Koper Włoski
Skórka Pomarańczowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Każdą porcję skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina