Ajiaco Colombiano (Kolumbijska zupa z kurczaka i ziemniaków)
Ajiaco Colombiano (Kolumbijska zupa z kurczaka i ziemniaków) jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 31g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.26 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kolendry, guascas, ziemniaki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje kolumbijskie przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Ajiaco: Kolumbijska zupa z kurczaka i ziemniaków, KOLUMBIJSKI ROSÓŁ: AJIACO, oraz Kolumbijski gulasz z kurczaka, kukurydzy i ziemniaków: Ajiaco.
Instrukcje
W dużym garnku umieść kurczaka, kukurydzę, bulion z kurczaka, kolendrę, szalotki, czosnek, sól i pieprz.
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniej i gotować przez około 35 do 40 minut, aż kurczak będzie gotowany i miękki.
Wyjąć kurczaka i odstawić.
Kontynuuj gotowanie kukurydzy przez 30 minut. Wyrzucić zieloną cebulę i dodać czerwone ziemniaki, białe ziemniaki i guaki. Gotować jeszcze 30 minut.
Odkryć i dodać zamrożone Papa criolla i gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, doprawić solą i pieprzem.
Pokrój mięso z kurczaka na małe kawałki i wróć do garnka.
Podawać ajiaco na gorąco z kaparami i śmietaną z boku.