Adobo-Przetarty Kurczak

Adobo-Przetarty Kurczak
Adobo-przetarty kurczak jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 687 kalorii, 42g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kurczaka, olej roślinny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Adobo Afrykański-Przetarty Tuńczyk, African Adobo-Przetarte Steki Z Tuńczyka, oraz Klasyczny kurczak Adobo z książki kucharskiej Adobo Road dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Rozgrzać olej w ciężkim, średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodać czosnek i gotować przez 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodać chiles i gotować, aż ciemnieje z obu stron, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
7
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Kontynuuj gotowanie, aż chiles będą miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
8
Przenieść mieszaninę do blendera i puree. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Rozgrzej grill lub dużą patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
W międzyczasie przetrzyj mieszaninę adobo na całym kurczaku, używając około połowy adobo. Podsmaż kurczaka, od strony piersi w dół, aż pojawią się ślady grilla, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Posmaruj sosem adobo po drugiej stronie kurczaka. Przekręcić pierś kurczaka-bok do góry, umieścić na patelni i przenieść do piekarnika. Gotować kurczaka, fastrygując z dodatkowym sosem adobo co 20 minut, aż termometr mięsa zarejestruje wewnętrzną temperaturę 165 stopni F, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Podawać z tortillami kukurydzianymi do przygotowania tacos i klinów limonkowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Klin WapiennyKlin Wapienny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn