Przepis Adobo-marynowany kurczak z grilla jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 30 minut i zdecydowanie jest świetnym wegańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 261 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, guajillo chiles, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Adobo-Marynowane Tacos Z Kurczaka, Klasyczny kurczak Adobo z książki kucharskiej Adobo Road, oraz Kotlety Wieprzowe Marynowane Adobo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść chiles w dużej misce, dodać tyle wody, aby je przykryć, i niech namoczyć, aż zmiękną, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odcedzić i wyrzucić moczoną wodę. Wytrzyj miskę i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Odsączone chiles umieścić w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj odmierzoną wodę, imbir, odmierzoną sól, kminek i pieprz i zmiksuj do uzyskania gładkości, zatrzymując i skrobając dzban gumową szpatułką w razie potrzeby, około 1 minuty. (Mieszanina będzie gęsta—nie dodawaj dodatkowej wody.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
Pieprz
Kminek
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
5
Przenieść 1/3 Puchar Chile purée do małej miseczki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Umieścić kurczaka w zarezerwowanej dużej misce, dodać pozostałe Chile purée, i, za pomocą rąk, wcierać go do kurczaka, aż równomiernie pokryte. W tym momencie można gotować kurczaka od razu, lub przykryć i przechowywać w lodówce do 24 godzin.Gdy kurczak będzie gotowy do grillowania, wyjmij go z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej na około 15 minut. W międzyczasie podgrzać grill gazowy lub węglowy do medium (około 177° do450).Gdy grill jest gotowy, przetrzyj ruszty ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Cały Kurczak
Papryka Chili
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Kurczaka ułożyć na grillu od strony skórki i doprawić solą. Przykryć grill i gotować, aż pojawią się ślady grilla na dnie kawałków kurczaka, o 5 protokół. Odwróć kurczaka, doprawić solą, przykryć grilla i gotować, aż pojawią się ślady grilla na drugiej stronie, o 5 minut więcej.Przerzuć kurczaka ponownie i, używając reserved Chile purée, posmaruj cienką warstwą kurczaka. Przykryć grill i gotować przez 5 protokół. Flip i lekko szczotkować kurczaka, a następnie kontynuować flip i szczotkować co 5 minut, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszego kawałka czyta 71° do 165 ° F i mięso w pobliżu kości nie jest już różowy, około 10 do 15 minut więcej (około 25 do 30 minut Całkowity czas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Mięso
Papryka Chili
Kości
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Kasztany Wodne, Julienne
8
Wyjmij kurczaka na czysty półmisek i podawaj z tortillami, guacamole, ostrym sosem i klinami limonki, w razie potrzeby.