Adobo-Marynowane Tacos Z Kurczaka
Przepis Adobo-marynowane Tacos z kurczaka może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 26 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz guajillo chiles, pieprz, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Adobo-marynowany kurczak z grilla, Adobo-Limonkowe Tacos Z Kurczakiem, oraz Klasyczny kurczak Adobo z książki kucharskiej Adobo Road dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść chiles w dużej misce, dodać tyle wody na pokrycie, i niech namoczyć, aż zmiękną, o 30 protokół.
Odcedzić i wyrzucić moczoną wodę. Wytrzyj miskę i odstaw na bok.
Odsączone chiles umieścić w blenderze.
Dodaj odmierzoną wodę, imbir, odmierzoną sól, kminek i pieprz i zmiksuj do uzyskania gładkości, zatrzymując i skrobając dzban gumową szpatułką w razie potrzeby, około 1 minuty. (Mieszanina będzie gęsta—nie dodawaj dodatkowej wody.)
Umieść kurczaka w zarezerwowanej dużej misce, dodać Chile purée, i, za pomocą rąk, wcierać go do kurczaka, aż równomiernie pokryte. W tym momencie można gotować kurczaka od razu, lub przykryć i przechowywać w lodówce do 24 godzin.Gdy gotujesz, podgrzej patelnię do grilla lub grilla na świeżym powietrzu do średniej (około 350 ° F do 232°).
Ruszt posmarować olejem roślinnym, ułożyć kurczaka na grillu i doprawić solą. Gotować przez 8 do 10 protokół, flip, doprawić solą, i nadal grill aż gotowane przez, O 8 do 10 protokół więcej.
Przenieść do deski do krojenia i odstawić do chłodu wystarczy obsłużyć, o 5 protokół. Pokroić na kawałki wielkości kęsa i służyć z tortillas i wyboru ozdoby.