Adobo Indyk z sosem Czerwono-Chile może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 800 kalorii, 107g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, masło, jeśli to konieczne, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Indyk solony piwem z Czerwonym Chile Adobo, Pieczony indyk z masą i sosem z Chile, oraz Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozciąć chiles wzdłuż, następnie łodygi i nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
2
Rozgrzać dużą ciężką patelnię (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie grzać chiles partiami, otwierając je płasko, obracając i naciskając szczypcami, aż będzie bardziej giętki i lekko zmieniony w Kolorze, o 30 sekund na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Szczypce
3
Przenieść do miski i przykryć chiles wrzącą gorącą wodą, a następnie moczyć, aż zmiękną, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Tymczasem, toast przyprawy na małej patelni ciężkiej na średnim ogniu, często mieszając, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Odcedzić chiles, odrzucając płyn, i przecieru w blenderze z przyprawami, czosnek, zioła, ocet, woda, olej, i 2 łyżeczka soli, aż bardzo gładka, o 1 minuta. Odstawić 1/2 szklanki adobo do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Papryka Chili
Czosnek
Przyprawy
SOS
Zioła
Woda
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
2
Posypać 2 łyżeczki soli równomiernie w zagłębieniach indyka i całej skóry, następnie wcierać Pozostałe adobo (skąpe 3/4 szklanki) w całej Turcji, w tym zagłębieniach. Złóż skórę szyi pod ciałem, następnie włóż końcówki skrzydeł pod pierś i zawiąż pałeczki razem ze sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Cała Turcja
Sól
Sucha Przyprawa Rub
3
Przelać do regału w patelni i marynować, przykryć folią i schłodzić, co najmniej 8 godzin i do 2
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia Do Pieczenia
1
Odstawić indyka, przykrytego, w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
2
Rozgrzej piekarnik do 177° z regałem w dolnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Dodaj 1 szklankę wody na patelnię i piecz indyka 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Posmaruj indyka olejem i dodaj pozostałą szklankę wody, następnie poluzuj folią i obróć patelnię. Piecz (jeśli dno patelni wyschnie, dodaj 1/2 szklanki więcej wody), aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do mięsistej części każdego uda (test oba; blisko, ale nie dotykając kości) zarejestruje 77°, 1 3/4 do 2 3/4 godzin więcej (całkowity czas pieczenia: 2 3/4 do 3 3/4 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Woda
Kości
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Folia Aluminiowa
Patelnia
5
Ostrożnie przechyl indyka tak, aby soki z wnętrza dużej wnęki spływały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Przełożyć indyka na talerz i odstawić, odsłonięte, 30 minut (temperatura mięsa uda wzrośnie do 175 do 82°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Mięso
1
Rozgrzać patelnię na 2 palniki, następnie dodać 1 szklankę wywaru z indyka i gotować na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 2 minuty. Odcedzić soki z patelni przez sito o drobnych oczkach do miary 2-ćwiartkowej i odcedzić tłuszcz (lub użyć separatora tłuszczu), zachowując tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Sito
2
Dodać wystarczającą ilość wywaru z indyka do płynu, aby doprowadzić łącznie do 5 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja Stado
3
Ubij razem mąkę, 6 łyżek zarezerwowanego tłuszczu (jeśli jest mniej, dodaj roztopione masło) i zarezerwowane 1/2 szklanki adobo w ciężkim średnim rondlu, a następnie gotuj na średnim ogniu, stale ubijając, 3 minuty (mieszanina będzie gruba).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
4
Dodaj soki z patelni i bulion w szybkim strumieniu, stale ubijając, aby zapobiec grudkom. Doprowadzić do wrzenia, ubijając, a następnie dusić, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 10 do 15 minut. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
5
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
SOS
1
Adobo można przygotować tydzień wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku.