Adobo Chipsy z ciepłym kozim serem i salsą Kolendrową
Przepis Adobo Chipsy z ciepłym kozim serem i Salsa kolendry może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 146 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka sosu adobo, kminek, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Adobo Chipsy z ciepłym kozim serem i salsą Kolendrową, Ciepła Salsa południowo-zachodnia z chipsami Tortilla, oraz Chipsy Pita z dipem z koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować salsę, usuń 2 chipotle chiles z puszki; drobno posiekać, aby zmierzyć 2 łyżeczki.
Wyjmij 1 łyżeczkę sosu adobo z puszki i odstaw na bok (zachowaj Pozostałe chipotle chiles i sos adobo do innego użycia).
Połączyć chiles, kolendra, pomidory, cebula, i 1/4 szklanki soku z limonki w średniej misce; przykryć i schłodzić przez 1 godzinę.
Aby przygotować chipsy, połącz 2 1/2 łyżeczki soku z limonki, olej rzepakowy, SOS adobo, paprykę i kminek w małej misce, mieszając trzepaczką.
Wymieszać 1 tortillę z około 1/4 łyżeczki mieszanki soku, rozprowadzając do krawędzi. Wierzch z inną tortillą; powtórz procedurę z mieszaniną soku. Powtórz procedurę jeszcze 6 razy (będziesz miał 1 stos 8 tortilli). Używając ostrego noża, pokrój stos tortilli na 6 klinów.
Kliny umieścić w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 375 przez 15 minut; obrócić kliny.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Aby przygotować ser, połącz ser śmietankowy z kozim serem w małej misce; mieszaj do wymieszania.
Rozprowadzić mieszaninę serową do płytkiej 6-uncji ramekin lub naczynia do pieczenia; przykryć folią.
Piec w 350 przez 10 minut lub tylko do ciepłego.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Lemelson Meyer Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
![Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir]()
Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir
Meyer 2014 łączy owoce zbierane zarówno na początku, jak i na końcu zbiorów, aby uzyskać pikantne, aromatyczne wino, które łączy czerwoną wiśnię i śliwkę z woodsmoke, estragonem, potpourri i crème brulee. Podniebienie jest świeże i gładkie, z ciemną przyprawą przenoszoną przez mnóstwo czerwonych owoców do długiego, delikatnie zbalansowanego wykończenia. Jest to młode wino, które przybiera na wadze w ciągu następnego roku i z wdziękiem starzeje się przez ponad 10 lat.