A. 1.- Béarnaise Chateaubriand
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać A. 1.- Béarnaise Chateaubriand spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 22 i kosztuje 1,34 zł za porcję. Jeśli masz żółtko, pieprz, młode ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Châteaubriand, Chateaubriand A La Maison, oraz Châteaubriand For Two w / Sauce Béarnaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Ułożyć pieczeń na patelni; wymieszać z 2 łyżkami. sosu do steków.
Piec 35 do 40 minut lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 60° dla średnio rzadkich lub155 dla średniej doneness, szczotkowanie z 2 łyżki. pozostałego sosu stekowego po 20 minutach.
Odstawić na 15 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o -12° podczas stania).
Ziemniaki umieścić w dużym rondlu.
Dodać wystarczającą ilość wody do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu 10 do 12 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Odcedzić ziemniaki, pozostawiając ziemniaki na patelni.
1/4 szklanki masła pokroić na kawałki; dodać do ziemniaków wraz z natką pietruszki. Wrzucić szczelnie, aż ziemniaki są równomiernie pokryte. Doprawić solą i pieprzem. Przykryj, aby się ogrzać.
Napełnij dno podwójnego kotła kilkoma centymetrami wody. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. W międzyczasie wymieszać pozostałe 1/4 szklanki sosu stekowego i szalotki w górnej części podwójnego kotła; umieścić bezpośrednio na palniku( nie nad dolną częścią podwójnego kotła wypełnionego wodą)i gotować 3 minuty lub aż zgęstnieje, często mieszając.
Dodaj 2 Łyżki. pozostałego masła; mieszać do rozpuszczenia.
Dodać żółtko i estragon; mieszać trzepaczką do wymieszania.
Umieścić na dnie podwójnego kotła wypełnionego gotującą się wodą; gotować i mieszać aż zgęstnieje.
Dodaj pozostałe 6 łyżek. masło, 2 łyżki. jednocześnie mieszając trzepaczką po każdym dodaniu, aż masło całkowicie się rozpuści.
Zdjąć z ognia; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Mięso pokroić w plasterki. Polać sosem.