30 minut do domowej roboty.Dżem jagodowo-brzoskwiniowy
30 minut do domowej roboty.Dżem jagodowo-brzoskwiniowy jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 50 porcjami. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako przyprawa i odbywa się w ok. 24 godziny i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz w pełni jagody, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Kraftrecipes.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to 30 minut do domowej roboty.Dżem jagodowo-brzoskwiniowy, 30 minut do domowej roboty.Dżem z galaretki brzoskwiniowej, oraz 30 minut do domowej roboty.Dżem z zamrażarki GALARETKOWO-Malinowo-jagodowej.
Instrukcje
Wypłukać czyste plastikowe pojemniki i pokrywki wrzącą wodą. Dokładnie wysuszyć.
Łodyżkę i dokładnie zmiażdżyć jagody; dokładnie odmierzyć 2 filiżanki do dużej miski. Brzoskwinie obrać, pestki i drobno posiekać. Odmierz dokładnie 1 szklankę brzoskwiń do miski z jagodami; dobrze wymieszaj. Wymieszaj sok z cytryny, a następnie cukier.
Odstawić 10 min., mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać wodę z pektyną w małym rondelku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając. Gotować 1 min., ciągle mieszając.
Dodać do mieszanki owoców; wymieszać 3 min. lub aż cukier się rozpuści i nie będzie ziarnisty. (Może pozostać kilka kryształów cukru.)
Napełnij wszystkie pojemniki natychmiast w granicach 1/2 cala od wierzchołków. Zetrzyj górne krawędzie pojemników; natychmiast przykryj pokrywkami.
Odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Dżem jest teraz gotowy do użycia. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub w zamrażarce do 1 roku. Rozmrozić w lodówce przed użyciem.