3-Warstwowe Migdałowo-Kokosowe Batoniki Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj 3-warstwowych migdałowo-kokosowych batonów czekoladowych. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 18 i kosztuje 73 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać kokosa, syrop klonowy, płatki ryżowe, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 5900 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 43 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Batony Czekoladowo-Kokosowo-Migdałowe, Batony Czekoladowo-Kokosowo-Migdałowe, oraz Batoniki Czekoladowo-Migdałowo-Kokosowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj migdały do robota kuchennego i proces, aż powstanie drobny posiłek, tylko większy niż piasek. Teraz dodaj mąkę owsianą, olej, syrop i sól i proces aż do połączenia i lepkości. Na koniec dodać kubek płatków owsianych i proces, aż owies są posiekane i ciasto jest razem, ale owies nadal mają trochę tekstury do nich. Ciasto powinno sklejać się po wciśnięciu między palce. Ciasto równomiernie pokruszyć na przygotowanej patelni. Ciasto wcisnąć równomiernie na patelnię, w razie potrzeby zwilżając palce, aby zapobiec przyklejeniu. Ciasto wygładzić wałkiem do ciasta i nacisnąć opuszkami palców na krawędziach, aż do wyrównania. Wyłup widelcem kilka dziur, aby umożliwić ucieczkę powietrza.
Piec, odsłonięty, przez około 13 minut.
Umieść patelnię na stojaku chłodzącym na co najmniej 10 minut.Dla środkowej warstwy: w średnim rondlu, wymieszać masło migdałowe, olej, syrop, wanilia i sól i podgrzewać na średnim, aż olej kokosowy stopi się i mieszanina jest gładka.
Trzepaczka w razie potrzeby.
Zdjąć z ognia. Gdy skorupa ostygnie przez 10 minut lub tak, wymieszać ryż chrupiące płatki zbożowe do mieszaniny masła migdałowego i wlać tę mieszaninę na wierzchu skorupy. Wygładzić i umieścić w zamrażarce na płaskiej powierzchni na 40-45 minut, aż środkowa warstwa będzie całkowicie solidna. Podczas gdy mieszanina zamarza, toast duże płatki kokosowe (patrz uwaga poniżej). Po zamrożeniu środkowej warstwy wyjąć z zamrażarki i podnieść drążek. Pokrój w 6 rzędów pionowo, a następnie pokrój 3 rzędy poziomo, aby uzyskać 18 małych pasków.
Umieść batony w zamrażarce jeszcze raz, przygotowując polewę czekoladową.Do polewy czekoladowej: w rondlu roztopić czekoladę i olej kokosowy na małym średnim ogniu. Gdy połowa wiórów stopi się, wyjmij z ognia i mieszaj, aż będzie całkowicie gładka. Wymieszać z rozdrobnionym kokosem.
Wyjąć batony z zamrażarki i łyżką niewielką ilość czekolady na wierzchu każdego batonu. Natychmiast posypać prażonymi płatkami kokosowymi. Włożyć batoniki do zamrażarki, aż czekolada się ustawi.
Podawać od razu (batony szybko się stopią, więc nie sugerowałbym trzymania ich zbyt długo). Resztki przechowuj w lodówce lub zamrażarce.