20-minutowe Enchiladas z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 31g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.96 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odebrać fasolę, mielony kminek, preshredded 4-ser meksykańska mieszanka sera, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać czarną fasolę można śledzić to danie główne z Deser z czarnej fasoli i słodkich ziemniaków jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozjaśnione enchilady wołowe z 10-minutowym sosem Enchilada, Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo), oraz Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
2
Połączyć pierwsze 9 składników w średnim rondlu; wymieszać trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; gotować 2 minuty lub aż zgęstnieje. Reserve 1 1/2 szklanki mieszanki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
3
Dodać kurczaka i fasolę na patelnię; gotować 2 minuty lub aż kurczak jest dokładnie ogrzany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Fasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Tortille stos; owinąć stos w wilgotne ręczniki papierowe i kuchenka mikrofalowa na wysokości 25 sekund. Łyżka około 1/3 szklanki mieszanki kurczaka w środku każdej tortilli; zwinąć. Ułóż tortille, szew boki w dół, w dnie 13 x 9-calowe szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania. Top z sosem reserved i serem. Broil 3 minut lub aż ser jest lekko rumiane i sos jest bąbelkowy. Top z pomidorami i kolendrą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 65 dolarów za butelkę.