Żurawinowy SOS Kumkwatowy

Żurawinowy SOS Kumkwatowy
Żurawinowy SOS kumkwat może być tylko sos, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 10 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 92 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, kumkwatów, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Spróbuj Kalendarz dziewczyny Curvaceous Żurawina i kumkwat sos z Port, Kumkwat i Kompot żurawinowy, oraz Gingered Cranberry and Kumquat Relish dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kłucie kumkwatów 2 lub 3 razy ostrym widelcem. Kumkwaty obficie przykryć zimną wodą w ciężkim średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Odcedzić i spłukać zimną wodą, a następnie powtórzyć jeszcze 2 razy (aby usunąć gorycz).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Przynieś kumkwat, cukier i wodę (3/4 szklanki) do wrzenia w opłukanym rondlu (płyn nie pokryje kumkwat) na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Zdjąć z ognia i ostudzić kumkwaty w syropie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
5
Kumkwaty przenieść łyżką szczelinową do miski, rezerwując syrop w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodać żurawinę i 1/4 łyżeczki soli do syropu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż jagody pękną, 8 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Zdjąć z ognia.
8
Podczas gdy żurawina gotuje, ćwierć kumkwatu wzdłuż, odrzucając wszelkie nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Kumkwat wymieszać z mieszanką żurawinową i przenieść do miski. Ostudzić całkowicie, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Sos można przygotować 1 tydzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn