Żeberka wołowe pieczone z puddingiem Yorkshire
Ten przepis służy 8. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, złotą mąkę, pieczeń z żeberek wołowych i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Pieczeń wołowa i pudding Yorkshire, Pieczone żeberka wołowe z budyniem Yorkshire, oraz Pieczeń z żeberek wołowych i pudding Yorkshire z grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. dla łatwego czyszczenia, linia płytkiej patelni do pieczenia z folią. Na patelni ułożyć wołowinę, tłuszcz do góry; posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzem. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby wskazówka znajdowała się w środku najgrubszej części wołowiny i nie spoczywała w tłuszczu ani nie dotykała kości. (Nie dodawać wody.)
Dla średnio rzadkich, Piec 1 godzinę 45 minut do 2 godzin 15 minut lub aż termometr czyta 57°.
Usuń wołowinę z patelni na deskę do rzeźbienia. Przykryj wołowinę luźno folią i odstaw 15 do 20 minut, aż termometr odczyta 63°. (temperatura będzie nadal rosnąć o10, a wołowina będzie łatwiejsza do wyrzeźbienia.) Dla średnich, piec odkryte 2 godziny 15 minut do 2 godzin 45 minut lub do termometru czyta150. przykryć wołowinę luźno folią i odstawić 15 do 20 minut lub do termometru czyta160.
Gdy wołowina stoi, zrób Pudding Yorkshire. Mierzyć kapieli patelni, dodając wystarczającą ilość oleju do kapieli, jeśli to konieczne, aby zmierzyć 1/4 szklanki.
Umieść gorące kapanie w 9-calowej kwadratowej patelni; umieść patelnię w piekarniku i podgrzej do gorąca. Zwiększ temperaturę piekarnika do 232°. w średniej misce ubijaj mąkę, mleko, 1/2 łyżeczki soli i jajka trzepaczką drucianą, aż będą gładkie.
Wlać ciasto na patelnię z kapieli i oleju.
Piec 18 do 23 minut lub puffy i złoty brąz (budyń będzie dmuchać podczas pieczenia, ale będzie opróżnić wkrótce po wyjęciu z piekarnika).
Budyń pokroić w kwadraty; podawać od razu z wołowiną.