Żeberka chińskie
Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, chińskie żeberka mogą być znakomitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Za 2,89 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 57 g białka , 94 g tłuszczu i łącznie 1400 kalorii . 2 osoby wypróbowały ten przepis i go polubiły. Niewielu osobom naprawdę spodobało się to chińskie danie. Mieszanka octu, sosu sojowego, żeberek wieprzowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj chińskie żeberka wieprzowe z grilla , chińską sałatkę z kurczakiem z dressingiem chipotle i chińską sałatkę z kurczakiem z kremowym dressingiem sojowym, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Pokrój żeberka między kośćmi na pojedyncze kawałki; umieść je w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia. Zagotuj cukier, ocet, sos sojowy i sok jabłkowy; zalej żeberka. Przykryj i schłódź co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej co najmniej 2,5 cm oleju na patelni elektrycznej lub w głębokim tłuszczu do temperatury 175°C.
Odcedź i osusz żeberka ręcznikiem papierowym. Smaż, często obracając, przez 7-8 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie i nie będzie już różowe po przecięciu nożem i lekko odsunie się od kości.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.