Świeże sardynki z czosnkiem i pietruszką

Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Świeże sardynki z czosnkiem i pietruszką może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 4. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka chleba, soli, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ryż Basmati z czosnkiem, orzeszkami pinii i świeżą pietruszką, Pieczone sardynki z oliwkami, kaparami i pietruszką, oraz Świeże Sardynki Z Grilla.
Instrukcje
Aby sardynki oczyścić i oskubać, usuń łuski z ryb, delikatnie zeskrobując je małym tępym nożem pod zimną bieżącą wodą.
Odetnij i wyrzuć głowy, a następnie, używając małego ostrego noża, ostrożnie zrób rozcięcie wzdłuż brzuchów. Wypatroszyć i oczyścić ryby pod zimną bieżącą wodą. Chwyć górną część kręgosłupa sardynki i wyciągnij ją szybko, starając się nie usuwać zbyt dużo mięsa wokół niej. Motyl sardynkę otwierając ją jak książkę. Jeśli czujesz małe kości, przyciąć boki filetów. Powtórz z pozostałymi sardynkami. Sardynki opłukać pod zimną bieżącą wodą, osuszyć ręcznikami papierowymi i lekko posypać solą.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na małym ogniu przez około 30 sekund.
Dodać sardynki i gotować, aż po prostu włączyć nieprzezroczyste, 30 do 45 sekund na stronie. Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieść sardynki do naczynia do serwowania obramowane.
Dodać czosnek do oliwy z oliwek i mieszać, aż będzie bardzo pachnące, ale nie rumiane, o 1 minutę. Natkę pietruszki wymieszać i gotować około 15 sekund, a następnie polać oliwą z oliwek sardynkami.
Podawać od razu z chlebem, aby zmyć olej czosnkowy.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;