Świeże Ciasto Z Szyfonu Limonkowego
Przepis Fresh Lime Chiffon Cake można zrobić w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, żółtka, ekstrakt z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mało kto lubi ten deser. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Tort Z Szyfonu Limonkowego, Ciasto Kokosowo-Limonkowe Szyfonowe, oraz Cytrynowy Placek Szyfonowy.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie z limonki, Połącz w małej misce 1 łyżeczkę skórki z limonki, 1/4 szklanki soku z limonki i słodzone mleko skondensowane, mieszając do wymieszania. Przykryć i schłodzić 3 godziny.
Aby przygotować ciasto, pokryj DNA 3 (8-calowych) okrągłych patelni do ciast sprayem do gotowania (nie pokrywaj boków patelni); dno linii papierem woskowym. Papier woskowy zalać sprayem do gotowania; wsypać 1 łyżkę mąki.
Lekko łyżka 2 szklanki mąki ciasto na suche miarki, i poziom z nożem.
Połącz 2 szklanki mąki tortowej, 1 szklanka cukru, proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce, mieszając trzepaczką, aż dobrze połączone.
Olej, 1/3 szklanki soku, 3 łyżki wody, 1 łyżeczka skórki, ekstrakt z cytryny i żółtka połączyć w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę oleju do mieszaniny mąki; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładka.
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego; ubijać do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać pozostały 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę mąki; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj.
Ciasto dzielimy równo pomiędzy przygotowane Patelnie, równomiernie rozprowadzając. Złamać kieszenie powietrzne, przecinając ciasto nożem.
Piec w temperaturze 325 przez 20 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Schłodzić w patelniach przez 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni.
Usuń papier woskowy z warstw ciasta. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby przygotować lukier, połącz 3 łyżki cukru i 2 łyżki soku z limonki w małej szklanej misce. Kuchenkę mikrofalową w wysokiej temperaturze przez 30 sekund lub do momentu rozpuszczenia cukru. Całkowicie fajne. Wchodzisz na bitą polewą.
Aby złożyć ciasto, umieść 1 warstwę ciasta na talerzu; rozłóż połowę nadzienia na warstwie ciasta. Wierzch drugą warstwą, pozostałą połowę wypełnienia, a trzecią warstwą.
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Dekoruj miętą, jagodami i limonką, w razie potrzeby. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką do 3 dni. Ciasto pokroić w kliny.