Świąteczny indyk z clementine & bay butter zajmuje około 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 778 kalorii, 97g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać liść tymianku, fl oz sherry, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Data, Migdały I Klementynki Boże Narodzenie Stollen, Kolacja wigilijna: Wieprzowina pieczona z cukrem klonowym i imbirem z sosem żurawinowym z granatu, oraz Klementyna - solony Indyk z sosem Redeye są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Do dwóch dni wcześniej sól indyka. Jeśli masz młynek do przypraw lub minichopper, napiąć wszystkie składniki do mieszanki soli i zmielić, aby uzyskać mokrą sól. Jeśli używasz tłuczka i moździerza, zmiel zioła i pieprz razem, a następnie dodaj sól i skórkę pomarańczową i ponownie dobrze zmiel. Odstawić. Dokładnie spłucz indyka i osusz papierem kuchennym. Posadź indyka w puszce do pieczenia i użyj mieszanki soli, aby obficie doprawić indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
2
Włożyć pierś indyka do blaszki, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2 dni. (Można to zrobić dzień wcześniej, ale im dłużej go zostawisz, tym bardziej smak solnego rub przeniknie ptaka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Aby zrobić masło clementine & bay, rozgnieść wszystkie składniki razem w misce z odrobiną przyprawy i odstawić. Może być wykonany 2 dni wcześniej lub zamrożony na okres do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klementyna
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wyjmij indyka z lodówki 1 godz. zanim będziesz chciał go ugotować i dobrze spłucz całą sól. Osuszyć, wypłukać puszkę do pieczenia, następnie włożyć indyka z powrotem do puszki i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 1 godz., odsłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Oblicz czas gotowania 40 minut na kg dla pierwszych 4 kg indyka, a następnie 45 minut na każdy kg. Natrzeć indyka z większością masła nie ma potrzeby doprawiać. Jeśli nie używałeś szyi do sosu Make-ahead (patrz "dobrze idzie"), następnie dodaj szyjkę do puszki z cebulą. Pokrywamy puszkę luźno folią i pieczemy przez wyliczony czas gotowania. Przez ostatnie 30 minut wyjąć folię, podlać indyka, roztrzepać z zarezerwowanym tymiankiem i skórką pomarańczową i zwiększyć temperaturę piekarnika do 200C / 180C wentylator / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
(Teraz jest czas, aby pop w farszu i pieczone ziemniaki, jeśli robisz je.) Gdy indyk będzie pięknie brązowy i ugotowany, wyjmij z piekarnika i pozostaw do odpoczynku na ciepłym talerzu pokrytym luźno folią i ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony Ziemniak
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Jeśli zrobiłeś nasz Make-Ahead SOS (patrz "idzie dobrze z"), można dodać soki z pieczenia do tego. Aby sos był świeży, wylej większość tłuszczu, ale pozostaw soki w puszce i połóż na małym ogniu. Mąkę wymieszać z pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
9
Wlać sherry i skwierczeć przez 1 min, następnie stopniowo dodawać 850 ml wody i gotować na wolnym ogniu, aż będziesz miał gęsty sos upewnij się, że zeskrobać boki puszki, aby uwolnić wszelkie kawałki. Przesiać sos do rondla i podgrzać, aby służyć SOS prawdopodobnie wont potrzebują dodatkowej przyprawy jak soki z indyka będzie wystarczająco słone.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki