Łosoś zapiekany z pieczarkami i szpinakiem

Łosoś zapiekany z pieczarkami i szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, szpinak, filety z łososia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można śledzić to danie główne z Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Pieczony łosoś ze szpinakiem i pieczarkami, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Stek Zapiekany Z Pieczonymi Pieczarkami I Sałatką Ze Szpinakiem.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Posypać rybę 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodaj rybę do patelni; gotuj 5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem.
Wyjąć rybę z patelni i ogrzać.
Dodaj olej i szalotki do patelni; smażyć 1 minutę.
Dodać grzyby w jednej warstwie; gotować 2 minuty (nie mieszać). Gotować dodatkowe 2 minuty, często mieszając.
Dodaj szpinak; gotować 30 sekund lub aż szpinak zwiędnie.
Wyjąć z ognia; wymieszać 1/4 łyżeczki soli, skórki i soku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.