Łosoś z sosem Shiitake i czerwonym winem
Łosoś z sosem Shiitake i czerwonym winem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 8,85 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 670 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jeśli masz sól i pieprz, filety z łososia, grzyby shiitake-łodygi odrzucone—i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś z sosem Shiitake i czerwonym winem, Łosoś Evening Star W Sosie Szkockim I Shiitake, oraz Łosoś W Sosie Winno-Musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu rozpuścić 3 łyżki masła.
Dodaj cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, 7 protokół.
Dodać czerwone wino, bulion wołowy i tymianek i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do 3/4 szklanki, 1 godziny i 15 minut; przecedzić do czystego rondla. Doprawić solą i pieprzem, przykryć i ogrzać.
Tymczasem doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia.
Dodać dziki ryż i szczyptę soli, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości, o 25 protokół.
Odcedzić ryż i zwrócić go do rondla. Doprawić solą, przykryć i ogrzać.
Na średniej patelni roztop pozostałe 2 łyżki masła.
Dodać shiitake i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości i rumiane, o 5 protokół.
Filety z łososia układamy na obranej blasze do pieczenia, obranej ze skóry, doprawiamy solą i pieprzem.
Piec około 15 minut, aż po prostu gotowane w centrum.
Łyżka dzikiego ryżu na talerze i ustawić filety z łososia na górze. Łyżka grzybów shiitake i sosem z czerwonego wina nad rybą i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.7 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.