Łosoś z porem i farszem ryżowym

Łosoś z porem i farszem ryżowym
Łosoś z porem i farszem ryżowym to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ryż, kawałek łososia o jednolitej grubości, estragon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Farsz Grzybowo-Porowy, Farsz Grzybowo-porowy, oraz Farsz Dyniowo-Porowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby farsz, w małym rondlu na dużym ogniu, połączyć wywar z sokiem z cytryny i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj ryż, zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, około 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Wyjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 5 minut.Tymczasem na patelni na średnim ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać por i podsmażyć, często mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5
Zdjąć z ognia.Gdy ryż jest gotowy, dodać go do mieszaniny pora i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Ostudzić do temperatury pokojowej. Natkę pietruszki, szczypiorek, estragon i skórkę z cytryny wymieszać, doprawić solą i pieprzem.Rozgrzej piekarnik do 204°. obficie naoliwiaj dno płytkiej patelni, wystarczająco dużej, aby pomieścić łososia.Delikatnie przeciągnij palcami po powierzchni ryby, aby zlokalizować wszelkie kości szpilkowe i usunąć je za pomocą pincety lub małych szczypiec z igłą. Ryby opłucz i osusz papierowymi ręcznikami. Doprawić jamę solą i pieprzem. Łyżka mieszanki ryżu do jamy, uważając, aby nie zapakować go zbyt ciasno. Zawiąż 3 kawałki sznurka kuchennego wokół szerokości ryby, rozstaw je równomiernie, aby zabezpieczyć farsz na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Wyszczotkuj lub natrzyj skórę oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
8
Pokroić cebulę w plastry 1/2 cala grubości. Cytrynę cienko pokroić. Na przygotowanej patelni ułóż plasterki cebuli i cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Łososia ułożyć na cebulowo-cytrynowym łożu, rozsypać estragonem wokół ryby i wlać wino na dno patelni.Łososia smażyć 1 lub 2 razy z sokami z patelni, aż termometr do odczytu błyskawicznego włożony do najgrubszej części ryby, z dala od kręgosłupa, rejestruje 60°, lub płatki rybne, gdy nóż jest włożony do najgrubszej części, 50 do 60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Łososia przełożyć na duży talerz i namiot z folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
11
Let rest for 15 minutes.To serwuj, Usuń sznurki.
12
Łososia pokroić w plastry o szerokości 1 cala i przełożyć na rozgrzane pojedyncze talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
13
Służy od 6 do 8.Adaptacja Williams-Sonoma, Essentials of Roasting, Rick Rodgers, Melanie Barnard & Bob & Colleen Simmons (Oxmoor House, 2004).

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn