Łosoś Z Orzechami Laskowymi
Łosoś z orzechami laskowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis ma 283 kalorie, 25g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz majonez, estragon, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Łosoś Z Orzechami Laskowymi, Pstrąg Z Orzechami Laskowymi, oraz Przegrzebki z orzechami laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Spryskaj blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Ułóż łososia na blasze do pieczenia i rozprowadź w równych ilościach majonez. Posypać estragonem, skórką pomarańczową, solą i pieprzem.
Piec 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.