Łosoś z chmielem Bearnaise na puree z kalafiora

Łosoś z chmielem Bearnaise na puree z kalafiora
Łosoś z chmielem Bearnaise nad Puree z kalafiora jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz klarowane masło, olej z pestek winogron, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z łososia wędzonego z dressingiem Bearnaise, Jajka gotowane i wędzony łosoś z estragonem Bearnaise, oraz Jajka gotowane i wędzony łosoś z koperkiem Bearnaise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na puree gotuj kalafior w osolonej wodzie, aż będzie bardzo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Dobrze odsączyć, wymieszać z gęstą śmietaną i puree blenderem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
3
Dodać masło w kostkach i dalej miksować, aby wygładzić puree. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Do sosu dusić piwo, szalotkę, 1 łyżkę chmielu (rezerwując resztę), tymianek i biały pieprz, aż płyn zmniejszy się o połowę. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
5
Dodaj żółtka do podwójnego kotła zamontowanego na patelni z ledwo gotującą się wodą. (Aby uniknąć jajecznicy, poziom wody nie powinien dotykać dna podwójnej miski kotła.) Rozpocząć ubijanie żółtek z batem i dodać 1 łyżkę piwa. Beat aż żółtka są grube, około 5 minut. Pokruszyć Pozostałe chmiele do redukcji, aby zintensyfikować smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
RedukcjaRedukcja
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Usuń Cały podwójny zespół kotła (garnek i wszystkie) na żaroodporną powierzchnię, taką jak duża deska do krojenia. Podnieś podwójny kocioł z garnka i umieść czysty wilgotny ręcznik kuchenny nad garnkiem, włóż luźne końce ręcznika pod podstawę garnka i przywróć podwójną miskę kotła do swojej pozycji, aby znajdowała się na wilgotnym ręczniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Wlej część klarowanego masła do miski w powolnym, stałym strumieniu, stale ubijając. Gdy mieszanina zgęstnieje, na przemian część redukcji piwa z masłem, aż całe masło i redukcja są emulgowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
RedukcjaRedukcja
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodaj pieprz cayenne i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
9
W razie potrzeby dodać sól. Dostosuj grubość sosu, ubijając dodatkową ciepłą wodą. Odstawić w ciepłym miejscu, aż będzie gotowy do użycia. (Należy pamiętać, że ten sos nie może być wcześniej, więc staraj się go jak najbliżej czasu podawania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Rozgrzać olej z pestek winogron na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Filety z łososia przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy mięso w dół, zostawiając je w spokoju przez pierwsze kilka minut, aby umożliwić rozpoczęcie procesu karmelizacji i zapobiec rozerwaniu miąższu. Aby uzupełnić smak redukcji piwa, pożądane byłoby nałożenie twardego sear na łososia, co oznacza pozostawienie go do sear, aż stanie się ciemny (ale nie przypalony) złoty brąz. Odwróć rybę i przesmaruj drugą stronę w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
RedukcjaRedukcja
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Zdjąć z ognia, aby odpocząć i przykryć do przeniesienia gotować, aż się płatki.
12
Łyżka puree z kalafiora na talerzu. Na wierzch z kawałkiem łososia, sosem i gałązką trybuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
TrybulaTrybula
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay
Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay
 Genialny wygląd, blada słoma z zielonymi odcieniami. Fermentacja w zbiorniku ze stali nierdzewnej pozwala na pełną ekspresję aromatu owoców Chardonnay bez wpływu dębu lub osadu, co daje jasny, czysty bukiet owoców tropikalnych. Podniebienie jest bogate w owoce tropikalne, czysta kwasowość Zippy równoważy słodki owocowy charakter, co skutkuje jasnym świeżym aromatycznym podniebieniem. Gdy używa się dobrej jakości Chardonnay, Chardonnay unwooded nabiera zupełnie nowego poziomu głębi i intensywności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn