Łosoś W Sosie Szczawiowym
Łosoś w sosie szczawiowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.95 za porcję. Jedna porcja zawiera 861 kalorii, 71g białka, oraz 61 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz liście szczawiu, sól i pieprz, trybula i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Łosoś ze świeżym sosem szczawiowym, Ciasta z łososia w sosie szczawiowym, oraz Łosoś z sosem szczawiowym i kluseczkami ziemniaczanymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika na samej górze piekarnika. Rozgrzej brojlery. Rozgrzej talerze (bardzo ważne) w zlewie z ciepłą wodą, dodatkowym piekarniku (ha) lub wyjmij je ze zmywarki just run.
Przygotuj wszystkie składniki i etap. To danie łączy się szybko i nie chcesz się mieszać. Trzymaj kwiatki szczypiorku, jeśli je masz.
Gdy piekarnik jest gotowy, Uruchom SOS. W dużej, szerokiej patelni, roztopić masło, aż zacznie tosty. Powinien być złotobrązowy. W tym momencie umieść łososia pod brojlerem.
Dodaj szczaw, trybula i szczypiorek do masła i szybko płaszcz. Pozwól im trochę zwiędnąć, a następnie wlej śmietanę. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć tylko do momentu, aż sos pokryje tył łyżki. Smakuj i dostosuj do soli i pieprzu, pamiętając, że przyprawiłeś rybę.
Łosoś powinien być gotowy. (2-3 minuty) obserwuj go uważnie przez cały czas, gdy jest w piekarniku-może to zająć ci zaledwie 30 sekund, w zależności od piekarnika.
Umieść cztery medaliony na osobę na każdym talerzu i udekoruj sosem, będąc bardzo hojnym.
Posypać szczypiorkiem płatki kwiatów i podawać z chrupiącym chlebem.
Łososia pokroić w cienkie medaliony. Elastyczny nóż do krojenia łososia to mój wybór, ale każdy długi cienki nóż będzie działał dobrze. Musi być bardzo ostry. Pokrój pod niewielkim kątem, odcinając skórę, gdy idziesz. Celuj w 16 sztuk.
Łososia umieścić na patelni wyłożonej pergaminem i bardzo lekko naoliwionej.
Umyj blaty bardzo lekko olejem.
Rybę posypać solą i pieprzem.
PS ja też lubię wkładać skórkę łososia pod brojlery. Studnia soli. To pyszna przekąska kucharza.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.