Łosoś w sosie śmietanowym cytrynowym

Łosoś w sosie śmietanowym cytrynowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj łososia z sosem cytrynowym. Ten przepis służy 4. Na $4.2 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 413 kalorii, 35g białka, oraz 29g tłuszczu. 376 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka filetów z łososia, rosół z kurczaka, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Cannelloni z łososia w sosie cytrynowym, Łosoś wędzony i Farfalle w sosie cytrynowym, oraz Łosoś pistacjowy z sosem śmietanowym cytrynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać sok z cytryny, bulion i śmietanę do małego garnka i doprowadzić do duszenia. Natychmiast obniżyć ogień do niskiego, przykryć garnek i gotować delikatnie przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać sól i pieprz do smaku. W ostatniej chwili lub dwóch, odkryć garnek i zwiększyć ciepło do Wysokiej, aby zmniejszyć SOS trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Przygotuj łososia: podczas gotowania sosu, opłucz łososia w zimnej wodzie i sprawdź, czy nie ma łusek (jeśli są skórowane). Użyj szczypiec do nosa igły, aby usunąć wszelkie kości Szpilki. Osusz rybę papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1
Dodać olej do patelni sauté wystarczająco duży, aby zmieścić filety w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Podgrzać patelnię na wysokiej i niech patelnia nagrzewa się przez 90 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Możesz położyć filety na patelni skórą w dół lub skórą w górę. Jeśli położysz filety na skórze-bokiem w dół, pomoże to chrupiącą skórę, która jest świetna do jedzenia (spróbuj, jeśli nie, smakuje jak boczek z łososia!).
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Jeśli najpierw położysz filety na skórze, filety będą łatwiejsze do odwrócenia bez rozpadania się, ponieważ surowa skóra pomaga utrzymać filet razem. Twój wybór.
5
Połóż filety na gorącej patelni i obniż ciepło do średniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Niech filety skwierczą równomiernie przez 3-5 minut, w zależności od grubości ryby. Filet o grubości 1 cala zajmie około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Metalową szpatułką delikatnie obróć filety. Gotować przez kolejne 1-5 minut, w zależności od tego, jak dobrze zrobione lubisz ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Lubimy łososia trochę rzadkiego w środku, więc gotujemy drugą stronę 1-calowego fileta około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
9
Łososia polać sosem cytrynowym: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
10
Filety z łososia układamy na talerzach, polewamy je sosem śmietanowym z cytryny i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sos śmietanowySos śmietanowy
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
11
Jeśli masz crisped się skórę, podawać filety skórki do góry, aby pozostać chrupiące. W przeciwnym razie podawać filety od strony skóry w dół.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn