Łosoś Szkliwiony Soją
Łosoś glazurowany soją jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz czosnek, miód, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem, oraz Sos Sojowo-Sezamowy.
Instrukcje
W 1-do 2-quart patelni, wymieszać sos sojowy, miód i czosnek. Mieszać często na średnim ogniu, aż glazura jest zmniejszona o około jedną trzecią, 7 do 10 minut.
Wlać 3 łyżki glazury do małej miseczki i rezerwy.
Resztę wlać do płytki 2-do 3-ćwiartkowego naczynia do pieczenia. Ułóż kawałki łososia w naczyniu, Skórka do góry; odstawić 15 minut. Odwróć kawałki łososia.
Piec w piekarniku 450, aż łosoś stanie się nieprzezroczysty na brzegach, ale nadal jest półprzezroczysty w środku (pokrojony na próbę), 15 do 20 minut.
Zwiększyć ciepło pieca do pieczenia.
Łososia posmaruj równomiernie około połowy zastrzeżonej glazury i równomiernie posyp sezamem. Broil 6 cali od ciepła, aż nasiona sezamu są tosty i łosoś jest nieprzezroczysty, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do badania), 2 do 3 protokół.
Skropić łososia pozostałą zarezerwowaną glazurą. Użyj szerokiej szpatułki, aby przenieść kawałki na talerze.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.