Łosoś pieczony w całości po śródziemnomorsku z koprem włoskim
Cały pieczony łosoś w stylu śródziemnomorskim z koprem włoskim to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 62g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 566 kalorii. Na 7,73 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu, ząbki czosnku, gałązki rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cała pieczona ryba po Śródziemnomorsku, Łosoś Pieczony Śródziemnomorski, oraz Łosoś Pieczony Na Patelni Śródziemnomorskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 42
Osusz rybę; wykonaj kilka ukośnych cięć w najgrubszej części ryby po obu stronach. Pokrojone Cebulki kopru włoskiego, pory i pomidory rozetrzeć na patelni lekko pokrytej sprayem do gotowania.
W małej misce ubij razem oliwę z oliwek, czosnek, sól i pieprz.
Wyszczotkuj rybę do środka i na zewnątrz połową przyprawionego oleju, a następnie posyp warzywa pozostałym przyprawionym olejem.
Połóż rybę na warzywach i posyp rybę do środka i na zewnątrz nasionami kopru włoskiego. Włożyć 1 gałązkę rozmarynu do jamy ryby.
Pozostałe 2 gałązki rozmarynu ułożyć w warzywach. Zaparkuj kilka liści kopru włoskiego do dekoracji, a następnie grubo posiekaj pozostałe liście i wepchnij je do jamy.
Wlać wino na rybę i przykryć patelnię luźno folią aluminiową.
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut.
Wyjąć folię i piec, odkryte, 10 do 15 minut lub aż ryba jest po prostu gotowane przez.
Przełożyć rybę na duży talerz i obłożyć gotowanymi warzywami.
Dekoruj pozostałymi liśćmi kopru włoskiego.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.