Łosoś glazurowany z warzywami podsmażonymi

Łosoś glazurowany z warzywami podsmażonymi
Glazurowany łosoś ze smażonymi warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.23 za porcję. Jeśli masz galaretkę jabłkową, udekoruj: gałązki koperku, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Sojowy Imbir Glazurowane Morskie Przegrzebki Z Warzywami Stir Fry, Smażone warzywa, oraz Smażone Warzywa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 4 składniki pokroić w cienkie paski i odstawić.
2
Filety z łososia posypać równomiernie solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
SólSól
3
Umieścić na stojaku w patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
4
Broil 6 cali od ciepła 10 do 13 minut lub do płatków ryb widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
5
Ubij razem galaretkę, następne 4 składniki i w razie potrzeby koperek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Gotować marchew i pasternak w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu, często mieszając, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
MarchewMarchew
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać paprykę i cebulę; gotować 1 do 2 minut lub aż chrupiące-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CebulaCebula
8
Wyjmij warzywa z patelni i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj mieszaninę galaretki na patelni i gotować, stale mieszając, 3 do 4 minut lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Łyżka warzyw równomiernie na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
11
Polać połową sosu. Na wierzch polać filetami z łososia i skropić pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
SOSSOS
12
Dekorować, w razie potrzeby.
13
* Tylko 7% wszystkich kalorii w tym przepisie pochodzi z tłuszczów nasyconych. Pozostałe kalorie tłuszczowe pochodzą z korzystnych jedno-lub wielonienasyconych olejów.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia82
Magazyn