Łatwy świąteczny fudge
Easy Holiday Fudge to przepis bezglutenowy z 81 porcjami. Jedna porcja zawiera 61 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu . Za 13 centów za porcję przepis ten pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, rodzynki, orzechy pekan i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy obejmują Vanilla Cream Cakes, Easy and Fluffy Holiday Cakes , Easy Fudge i Holiday Cookies .
Instrukcje
Wyłóż folią kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 9 cali. Posmaruj folię masłem; odstaw.
Wymieszaj mleko i chipsy w dużej misce nadającej się do mikrofalówki. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej bez przykrycia na wysokiej mocy przez 1 minutę; mieszaj. Gotuj jeszcze przez 30–60 sekund, mieszając co 30 sekund lub do momentu roztopienia się chipsów. Dodaj orzechy pekan, rodzynki i wanilię.
Przełożyć do przygotowanej formy. Przykryć i schłodzić przez 2 godziny lub do momentu stężenia.
Używając folii, wyjmij fudge z patelni. Delikatnie odklej folię; pokrój fudge na kwadraty o wymiarach 1 cala. Przechowuj w szczelnym pojemniku.