Tradycyjny włoski farsz do kiełbasek to śródziemnomorski przepis na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 22 g tłuszczu i łącznie 479 kalorii. Za 2,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako niedrogi dodatek do dania głównego na Święto Dziękczynienia. Jeśli masz pod ręką oliwki nadziewane pimiento, paprykę, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 44%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Włoski farsz do kiełbas, Serowy włoski farsz do kiełbas i Włoski farsz do kiełbas i ziół.
Instrukcje
1
Na patelni usmaż i pokrusz kiełbasę w 1 łyżce. oliwa z oliwek, aż przestanie być różowa; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Łagodna Włoska Kiełbasa Johnsonville® (mielona Lub Z Usuniętymi Osłonkami)
1 1/2 Szklanki Wody Lub Białego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
W dużej misce wymieszaj kostki chleba i pozostały olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Posypać pieprzem; wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 15 cali. x 10 cali taca do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
5
Piec w temperaturze 177° przez 10 minut lub do momentu, aż będzie chrupiący i lekko rumiany, raz mieszając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
6
Wyjmij patelnię na kratkę, aby lekko ostygła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
W bardzo dużej misce wymieszaj kostki chleba, zarezerwowaną kiełbasę, parmezan, zieloną paprykę, suszone pomidory, bazylię i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze Słoika
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Połącz jajka i wodę; zalać mieszanką chlebową i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
9
Przenieś do wysmarowanej masłem 13-calowej formy. x 9 cali naczynie do pieczenia. Kropka z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
10
Piec bez przykrycia w temperaturze 177° przez 35-40 minut lub do momentu, aż będzie gorące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
11
Oryginalnie opublikowane jako Tradycyjny włoski farsz do kiełbasy w Johnsonville® Sausage
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Włoskie można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Brancaia Chianti Classico Riserva z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Brancaia Chianti Classico Riserva
Chianti Classico Riserva charakteryzuje się aromatami tropikalnych i czarnych owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wino to, wykonane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, ma gęstą, rubinowoczerwoną barwę i długi, aromatyczny finisz. Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot