Tradycyjny Potpiek Wołowy

Tradycyjny Potpiek Wołowy
Tradycyjny garnek wołowy to danie główne dla 6 osób. Za 3,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka, 40 g tłuszczu i łącznie 554 kalorie. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, czosnku w proszku, cebuli i marchewki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Potpie z empanadą wołową, Potpie z empanadą wołową oraz Potpie z wołowiną i warzywami.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj mąkę, ser, sól, pieprz i tymianek; wcinać tłuszcz, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. Mieszaj wodę tylko do zwilżenia. Uformuj kulę. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie JagodyJagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W międzyczasie w dużym rondlu lub w piekarniku holenderskim podsmaż wołowinę z cebulą na oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodaj grzyby; smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
4
Dodać 1 szklankę bulionu, sól, tymianek, czosnek w proszku i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Dodaj ziemniaki, marchewkę i seler; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut dłużej lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, a warzywa chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Połącz mąkę i pozostały bulion, aż będzie gładki; stopniowo dodawać do masy wołowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty. W razie potrzeby dopraw sosem brązującym. Zredukować ciepło; trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 średnie Zielone Papryki Pokrojone W Krążki3 średnie Zielone Papryki Pokrojone W Krążki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Rozwałkuj dwie trzecie ciasta na placek o średnicy 14 cali. x 10 cali prostokąt. Wyłóż spód i boki nienatłuszczonego 11-calowego ciasta. x 7 cali naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
8
Pozostałe ciasto rozwałkuj na 6-calowy placek. koło; pokroić na sześć klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
9
Wlać mieszaninę wołowiny na skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
10
Na wierzchu ułóż kawałki ciasta.
11
Piec bez przykrycia w temperaturze 450°C przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°; piec 30 minut dłużej lub do momentu, aż ciasto będzie złotobrązowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn