Sos potrójnej żurawiny
Sos potrójnie żurawinowy może być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, wegetariański laktoovo i wegański przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 47 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 104 kalorie . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga żurawiny, cukru, żurawiny i zmielonego ziela angielskiego. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Święto Dziękczynienia . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Pudding potrójnie czekoladowy mokka , Sernik potrójnie czekoladowy i Ciasto dyniowe potrójnie czekoladowe .
Instrukcje
W małym rondelku połącz żurawinę, koncentrat soku żurawinowego, suszoną żurawinę i cukier. Gotuj na średnim ogniu, aż jagody zaczną strzelać, około 15 minut.
Zdjąć z ognia, dodać sok pomarańczowy, marmoladę, skórkę pomarańczową i ziele angielskie.
Przełożyć do małej miski i odstawić do lodówki do stężenia.