Słodko-pikantna kukurydza kotłowa
Przepis Sweet & Spicy Kettle Corn jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie doskonałą opcją bezglutenową, bezmleczną, laktoovo-wegetariańską i wegańską dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 57 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu . Za 3 centy za porcję otrzymujesz przystawkę dla 16 osób. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup olej canolan, mieloną papryczkę chili ancho, ziarna popcornu i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Kettle Corn Crusted Chicken Tenders , Corn Muffins With Fresh Corn i Corn, Scallion and Cotija Dumplings in a Coconut Corn Broth .
Instrukcje
W holenderskim piekarniku na średnim ogniu podgrzej popcorn, olej i cukier, aż olej zacznie skwierczeć. Przykryj i potrząsaj przez 2-3 minuty lub do momentu, aż popcorn przestanie strzelać.
Przełożyć do dużej miski.
Dodaj papryczkę chili i sól; wymieszaj.