Słodkie naleśniki jabłkowe z syropem cydrowym

Naleśniki ze słodkich jabłek z syropem cydrowym to wegetariański przepis laktoowowegetariański na 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 224 kalorie . Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga soku z cytryny, cydru jabłkowego, mielonej gałki muszkatołowej i kompletnej mieszanki do naleśników. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się dobrze jako śniadanie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawy). Wypróbuj Naleśniki bananowo-kokosowe z syropem z cukru palmowego , Naleśniki z polenty o zapachu cytryny z syropem z tymianku i jagód oraz Naleśniki nadziewane tostone z syropem z masła orzechowego i czekolady, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mieszankę do naleśników, wodę, jabłko i cynamon, aż składniki się połączą.
Wlewaj ciasto w porcjach 1/4 szklanki na natłuszczoną, rozgrzaną patelnię; obracaj, gdy na wierzchu pojawią się bąbelki. Smaż, aż druga strona będzie złocistobrązowa.
W międzyczasie, aby przygotować syrop, w małym rondelku połącz cukier, mąkę kukurydzianą, cynamon i gałkę muszkatołową. Dodaj cydr, mieszając, do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać, około 5 minut. Zmniejsz ogień do minimum; gotuj i mieszaj jeszcze przez 2 minuty. Wmieszaj masło i sok z cytryny.