Quesadillas z krewetkami z grilla

Quesadillas z krewetkami z grilla
Quesadillas z krewetkami BBQ to przystawka dla 4 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis peskatariański ma 697 kalorii , 43 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Za 3,79 USD za porcję przepis ten pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to meksykańskie danie. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukinii, papryki, kolb kukurydzy i zielonej cebuli. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 65% . Kickin' Vegan Quesadillas , Kogi Kimchi Quesadillas i Mango & Goat Cheese Quesadillas są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj sok z limonki, oliwę, skórkę z limonki, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Dodaj krewetki; zamknij woreczek i obróć, aby pokryć. Schłodź w lodówce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
W międzyczasie usuń kolby kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
4
Odcedź i wyrzuć marynatę z krewetek. Pokrój krewetki i odstaw. Na dużej patelni pokrytej sprayem do smażenia podsmaż cukinię, kukurydzę i cebulę, aż będą chrupiące i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
5
Dodaj krewetki i smaż jeszcze przez 2–3 minuty, aż krewetki staną się różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6
Zdjąć z ognia, dodać sos barbecue i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
7
Posyp serem połowę tortilli. Nałóż łyżką mieszankę z krewetkami na ser. Przykryj pozostałymi tortillami. Smaż na patelni pokrytej sprayem do smażenia na małym ogniu przez 1-2 minuty z każdej strony lub do momentu roztopienia się sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
8
Podawać z salsą i dodatkowym sosem barbecue.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn