Pieczona brukselka

Pieczona brukselka
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, pieczona brukselka może być super bezglutenowym, laktoowowegetariańskim i pierwotnym przepisem do wypróbowania. Za 1,06 dolara za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 103 kalorie . Jest idealne na Boże Narodzenie . Jeśli masz pod ręką brukselkę, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz je zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 7 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 72% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują pieczoną brukselkę z czosnkiem , pieczoną brukselkę z czerwoną cebulą i pancettą oraz pieczone ziemniaki fingerling i brukselkę .

Instrukcje

1
Wytnij środek każdej brukselki w kształcie litery X.
2
Wlej 1 cal wody do rondla; dodaj kiełki. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-6 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Odpływ.
4
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
5
Ułóż kiełki w jednej warstwie w blasze do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
KiełkiKiełki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 15–20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn