Panierowany Kotlet Z Kurczaka Z Szynką, Serem Trzech Śmietanek I Młodą Rukolą
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj panierowany kotlet z kurczaka z szynką, serem potrójnym i młodą rukolą. Jedna porcja zawiera 1003 kalorie , 58 g białka i 64 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 3,76 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką jajka, bułkę tartą panko, musztardę dijon i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ten przepis podoba się 2 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 40 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 79% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Donkatsu - koreański panierowany kotlet wieprzowy , panierowana smażona cukinia z serem i panierowane paluszki z kurczaka .
Instrukcje
Wymieszaj ocet, musztardę, sól i pieprz w dużej misce. Powoli dodawaj olej, aż powstanie emulsja.
Dodaj rukolę i wymieszaj, aby liście pokryły się winegretem. Dopraw solą i pieprzem.
Włóż mąkę, jajka i bułkę tartą do 3 oddzielnych, płytkich misek, po czym posyp każdą z nich solą i pieprzem.
Umieść każdą pierś kurczaka pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej i rozbij ją na grubość 1/4 cala.
Posyp kurczaka z obu stron solą i pieprzem, obtocz każdą pierś w mące i strzepnij nadmiar. Zanurz w jajku i pozwól, aby nadmiar spłynął, a następnie obtocz z obu stron w bułce tartej.
Umieścić na kratce do pieczenia umieszczonej nad blachą do pieczenia.
Rozgrzej dwie duże, nieprzywierające patelnie do smażenia na wysokim ogniu.
Do każdej patelni dodaj 3 łyżki masła i 1 łyżkę oleju i podgrzewaj, aż masło się rozpuści i zacznie skwierczeć.
Umieść 2 piersi na każdej patelni i smaż, aż będą złocistobrązowe, około 4 minut. Obróć piersi i smaż dalej, aż będą złocistobrązowe, a kurczak będzie ugotowany, około 3 minut dłużej.
Przenieś każdą pierś na duży talerz i od razu połóż na niej kilka plasterków sera, kilka plasterków szynki i odrobinę rukoli.