Naleśniki z kremem karmelowym
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić naleśniki z kremem karmelowym w domu. Za 1,37 dolara za porcję otrzymasz śniadanie dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 215 kalorii . Jeśli masz pod ręką migdały, mleko, maliny i kilka innych składników, możesz je zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 39% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Bailey's Irish Cream Crepes With Creme , Nutella Crepes and Ice Cream i Buckwheat Crepes .
Instrukcje
W blenderze wymieszaj mleko, zamiennik jajka, masło i wanilię; przykryj i miksuj do połączenia składników.
Dodaj mąkę; przykryj i miksuj do połączenia. Przykryj i schłódź w lodówce przez 1 godzinę.
Lekko posmaruj patelnię o średnicy 15 cm nieprzywierającą powłoką sprayem do smażenia i rozgrzej na średnim ogniu.
Wlej około 2 łyżek ciasta na środek patelni; unieś i przechyl patelnię, aby równomiernie pokryć dno. Smaż, aż wierzch będzie suchy, a spód złoty; obróć i smaż jeszcze 15-20 sekund.
Przenieś na kratkę. Powtórz z pozostałym ciastem. Ułóż schłodzone naleśniki warstwami, przekładając je papierem woskowanym lub ręcznikami papierowymi.
W małej misce ubij serek śmietankowy i 3 łyżki polewy karmelowej na gładką masę. Wmieszaj bitą śmietanę. Nałóż łyżką na środek każdego naleśnika.
Polej resztą karmelu i zwiń.
W małej miseczce nadającej się do mikrofalówki połącz maliny z winem. Podgrzewaj w mikrofalówce na dużej mocy przez 30–60 sekund lub do momentu, aż będą ciepłe. Łyżką cedzakową nałóż jagody na naleśniki.