Kwadraty Focacci
Kwadraty Focaccia od początku do końca zajmują około 50 minut. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 94 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeżeli macie pod ręką parmezan, cukier, rozmaryn i jeszcze kilka innych składników to możecie to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżkowy wynoszący 13%. Podobne przepisy obejmują chleb Focaccia, chleb Focaccia i chleb Focaccia.
Instrukcje
W misce maszyny do pieczenia chleba umieść siedem pierwszych składników w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz konsystencję ciasta (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; w razie potrzeby dodaj 1–2 łyżki wody lub mąki).
Po zakończeniu cyklu przełóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Przykryj i odstaw na 15 minut. Ugniatać przez 1 minutę. Wciśnij w 15-calowy. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia. Dociśnij ciasto na wysokość 1/4 cala do boków formy. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20-30 minut lub do momentu, aż lekko wyrośnie.
Za pomocą drewnianej rączki łyżki wykonaj wgłębienia o średnicy 1 cala. interwały.
Posmaruj ciasto olejem; posypać parmezanem, rozmarynem i solą czosnkową.
Piec w temperaturze 400° przez 13-15 minut lub do momentu lekkiego zarumienienia. Lekko ostudzić.
Pokrój w kwadraty; podawać ciepłe.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Focaccia świetnie komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Boso, musujące różowe Moscato]()
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!