Jogurt, tofu, jęczmień, duszenie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Jogurtowy Tofu z Jęczmieniem. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie danie laktoovo ma 229 kalorii , 12 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób. Za 94 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga wody, oregano, mąki i oliwy z oliwek. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 56% , co jest dobrym wynikiem. Sałatka jęczmienna z warzywami , Czarna fasola i zielony groszek z ryżem i jęczmieniem oraz Sałatka z czarnookich orzechów i jęczmienia są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zagotuj wodę w rondlu. Wsyp jęczmień do wody i ponownie doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż woda całkowicie się wchłonie, około 45 minut.
Zdjąć z ognia, rozluźnić widelcem i odstawić.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; smaż czosnek, około 1/4 białej części dymki i szczyptę soli na gorącym oleju, aż cebula zacznie się szklić, przez 1 do 2 minut. Dodaj tofu do cebuli i czosnku; kontynuuj smażenie, mieszając, przez kolejne 4 do 5 minut.
Wyjmij tofu z patelni i przełóż do miski, a następnie odstaw.
Wlej 2 łyżki oliwy z oliwek na patelnię; gdy olej będzie ponownie gorący, podsmaż pozostałą białą część dymki na gorącym oleju ze szczyptą soli morskiej, aż zmięknie i stanie się przezroczysta. Wymieszaj jogurt, dymkę, oregano i mąkę w małej misce i dodaj na patelnię wraz z ugotowanym jęczmieniem; dokładnie wymieszaj i smaż, aż mieszanina zacznie bulgotać. Wmieszaj tofu do mieszanki; kontynuuj smażenie, aż będzie dobrze podgrzane, przez 1 do 2 minut. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia.
Przed podaniem posyp danie papryką.