Gulasz z klopsików bawarskich
Gulasz z bawarskich klopsików wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis daje 8 porcji po 130 kalorii , 5 g białka i 1 g tłuszczu każda. Za 78 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka na zimę . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bawarskiej kiszonej kapusty, mieszanki zupy cebulowej, zmielonej gałki muszkatołowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Ta ocena jest solidna. Zupa warzywna z klopsikami , Albondigas (zupa z klopsikami) i kanapka z klopsikami BahnMi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze sześć składników. Rozdrobnij wołowinę na mieszance i dobrze wymieszaj. Uformuj kulki o średnicy 1 cala.
Umieścić na natłuszczonej kratce w płytkiej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 15 minut; odcedzić.
Tymczasem w dużym rondlu wymieszaj pozostałe składniki.
Dodaj klopsiki. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30-35 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Przed podaniem wyrzuć liść laurowy.