Dynia faszerowana dzikim ryżem

Dynia faszerowana dzikim ryżem
Jeśli masz około 1 godziny i 35 minut do spędzenia w kuchni, dynia faszerowana dzikim ryżem może być świetnym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i laktoowo-wegetariańskim do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 384 kalorie , 7 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,51 USD za porcję. Mieszanka wody, selera, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogi dodatek. 1 osoba wypróbowała ten przepis i mu się spodobał. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 79% . Ta ocena jest całkiem dobra. Wypróbuj przepisy na podobne dania : dynia faszerowana indykiem i ryżem , dynia faszerowana jaskrem - ryż pełnoziarnisty i kurczak oraz muszle faszerowane kurczakiem i dzikimi grzybami .

Instrukcje

1
W dużym rondlu połącz ryż z zawartością mieszanki przypraw, bulionem, szałwią i tymiankiem. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 23-25 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki, a płyn prawie wchłonie. W międzyczasie, na dużej patelni, podsmaż seler i cebulę na oliwie, aż zmiękną. Dodaj żurawinę, orzechy pekan i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groszek Goya®Groszek Goya®
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
Cienki-Cienki-
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać z mieszanką ryżową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
3
Przekrój dynię na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Usuń pestki i błonki. Ostrym nożem odetnij cienki plasterek z dolnej części każdej połówki, tak aby cukinia leżała płasko. Napełnij połówki cukinii około 1/2 szklanki mieszanki ryżowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Umieścić w natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6
Wlej wodę do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
7
Posmaruj jedną stronę dużego kawałka grubej folii aluminiowej sprayem do pieczenia. Przykryj patelnię szczelnie folią, stroną pokrytą do dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Cienki-Cienki-
8
Piecz w temperaturze 350° przez 50–60 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia51
Magazyn