Curry Z Jagnięciny Południowoindyjskiej
Curry z jagnięciny z południowych Indii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 4,42 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 565 kalorii, 37g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. 11 osób próbowało i lubiło ten przepis. Mieszanka czosnku, kolendry, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać cebulę, możesz podążać za tym daniem głównym z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 93%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Południowoindyjskie Curry warzywne z liśćmi Curry, Południowoindyjskie Curry Z Kurczakiem, oraz Indyjskie Curry Z Jagnięciny dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zacznij od ustawienia dużego, ciężkiego garnka na średnim ogniu. Zmiel goździki, koper włoski, kminek, kolendrę i kurkumę w młynku do przypraw.
Dodaj olej do gorącego garnka i wlej przyprawy. Wrzuć laski cynamonu, liście laurowe, liście curry i chili. Opiekaj przez 2-3 minuty, aż będą złote i aromatyczne - uważaj, liście trochę się rozpryskają. Podczas opiekania dodaj cebulę, czosnek i imbir do robota kuchennego i pulsuj, aż będą drobno posiekane.
Dopraw pokrojoną w kostkę jagnięcinę solą i pieprzem, a następnie dodaj do garnka olej i przyprawy. Brązowy na całym, około 5-7 minut.
Dodaj puree cebulowe i trochę potnij, aby usunąć część wilgoci - około 8 minut. Po drodze mieszaj drewnianą łyżką. Teraz dodaj świeże pomidory i lekko przykryj pokrywką. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut, aż jagnięcina będzie miękka.
Zdejmij pokrywkę i odtłuść tłuszcz z powierzchni. Dodać jogurt i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Udekoruj posiekaną świeżą kolendrą i szalotką podawaj z gotowanym na parze ryżem basmati i raita.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern działa naprawdę dobrze z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowym jedzeniem. Przyjazne dla żywności Riesling lub białe wino musujące będą pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie nadaje się do dań z grilla. Domaine LesSurre Dry Cuvee Classique Riesling z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Domaine LesSurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine LesSurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Riesling firmy Domaine Leseurre jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Na osadzie wino jest ręcznie mieszane (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusów i skórki z cytryny, ułożone na podniebieniu z nutą gruszki. Ten Riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrąga, surowymi ostrygami i jest pięknym aperitifem.