Ciasteczka czekoladowe z odciskiem kciuka

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lakto ovo do swojego repertuaru, ciasteczka z odciskiem kciuka z czekoladą mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis pozwala na przygotowanie 24 porcji, każda o wartości 116 kalorii , 2 g białka i 6 g tłuszczu . Za 23 centy za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fana. Sprawdza się dobrze jako deser. Jeśli masz pod ręką sól, jajko, mleczne czekolady Hershey®'s Kisses® i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również ciasteczka z odciskiem kciuka z czekoladą i truskawkami , ciasteczka z odciskiem kciuka z czekoladą i miętą pieprzową oraz ciasteczka z odciskiem kciuka z cytryną .
Instrukcje
Utrzyj masło, cukier, żółtko, mleko i wanilię w średniej misce, aż masa będzie lekka i puszysta. Wymieszaj mąkę, kakao i sól; stopniowo dodawaj do masy maślanej, ubijając do połączenia. Schłodź ciasto w lodówce przez co najmniej godzinę lub do momentu, aż będzie wystarczająco twarde, aby dało się je formować.
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Lekko natłuść blachę do pieczenia. Uformuj z ciasta kulki o średnicy 2,5 cm. Delikatnie ubij widelcem białko. Zanurz każdą kulkę w białku i obtocz w orzechach.
Ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia. Delikatnie naciśnij kciukiem środek każdego ciasteczka.
Piecz przez 10–12 minut lub do momentu, aż masa będzie gotowa. W międzyczasie przygotuj NADZIENIE WANILIOWE.
Usuń opakowania z KISSES.
Wyjmij ciasteczka z blachy na kratkę; ostudź przez 5 minut. Nałóż około 1/4 łyżeczki nadzienia w każdy odcisk kciuka. Delikatnie naciśnij BUZZLEC na środku każdego ciasteczka. Całkowicie ostudź. Około 24 ciastek.
W małej misce wymieszaj 1/2 szklanki cukru pudru, 1 łyżkę zmiękczonego masła lub margaryny, 2 łyżeczki mleka i 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego; ubijaj, aż do uzyskania gładkiej masy.