Chleb sezamowy

Chleb sezamowy
Chleb sezamowo-pszeniczny wymaga około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 168 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 32 osób i kosztuje 50 centów za porcję. Sprawdza się jako chleb w bardzo rozsądnej cenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup dodatkowe nasiona sezamu, miód, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 42% . Podobne przepisy to Chleb pełnoziarnisty , Chleb pełnoziarnisty z melasą i Po prostu niesamowity chleb pszenny z cynamonem .

Instrukcje

1
W dużej misce rozpuść drożdże w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Nasiona Sezamu, OpcjonalnieDodatkowe Nasiona Sezamu, Opcjonalnie
Dodatkowe Nasiona Sezamu, OpcjonalnieDodatkowe Nasiona Sezamu, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodaj mleko, miód, smalec, sól, jajko, nasiona sezamu, mąkę pełnoziarnistą i 1-1/2 szklanki mąki uniwersalnej. Ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z pozostałą mąką uniwersalną, aby uzyskać sztywne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Przenieś na posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
4
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Zagnieść ciasto. Przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół. Uformować bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
6
Umieścić w dwóch natłuszczonych foremkach do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
7
Posmaruj masłem; posyp sezamem, jeśli chcesz. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
8
Piec w temperaturze 350° przez 35–40 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
9
Wyjmij z patelni i odstaw do ostygnięcia na kratkę.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn