Alfredo ze szpinakiem i ryżem
Potrzebujesz bezglutenowego dodatku ? Alfredo ze szpinakiem i ryżem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis daje 2 porcje z 827 kaloriami , 16 g białka i 37 g tłuszczu każda. Za 1,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość tani przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 10 minut . Jeśli masz sól, ząbek czosnku, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 53% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Lasagna Alfredo bez glutenu i nabiału , Lekkie i łatwe Alfredo i Pikantna zupa z soczewicy i czarnego ryżu z jarmużem, szpinakiem i porem .
Instrukcje
W małym rondelku podsmaż czosnek na maśle. Wymieszaj ze śmietaną i serem; gotuj przez 1 minutę lub do momentu roztopienia się sera.
Dodaj szpinak, sól i biały pieprz. Gotuj przez 1 minutę lub do momentu, aż szpinak zwiędnie. Wymieszaj z ryżem.