Żółw Bananowy Torte
Żółw bananowy tort może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 260 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 70 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać banany, bitej śmietany, Niemiecki ciasto czekoladowe mix, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Czekoladowo-Karmelowy Tort Żółwiowy, Turtle Banana Split / Więcej Birthday, oraz Tort Bananowy Pecan.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj lub spryskaj dwie 9-calowe okrągłe patelnie na ciasto.
Zrobić i piec ciasto zgodnie z zaleceniami na polu 9-calowych rund. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po bokach patelni, aby poluzować ciasta; usuń z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut. Warstwy przechowywać w lodówce około 45 minut dla łatwiejszej obsługi. Przyciąć zaokrąglony wierzch jednej warstwy. Pokrój każde ciasto na pół poziomo, aby w sumie 4 warstwy. Reserve untrimmed cake layer top.
W schłodzonej średniej misce ubijaj śmietanę mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty.
Umieść 1 dolną warstwę ciasta, pokrój bok do góry, na talerzu do serwowania.
Rozłóż 2/3 szklanki bitej śmietany na warstwie w ciągu 1/4 cala od krawędzi. Pokrój 1 banana; ułóż na bitej śmietanie, w razie potrzeby nakładając plastry.
Mżawka 1/4 szklanki karmel toffi karmel polewa nad bananem, rozłożenie do płaszcza plastry.
Posypać 2 łyżkami orzechów pekan.
Powtórz z drugą i trzecią warstwą. Wierzch z powłoką reserved cake, zaokrąglony bok do góry. Wierzch ciasta z pozostałą bitą śmietaną. Łyżka pozostałej karmelowej polewy na bitą śmietanę. Karmel wymieszać z bitą śmietaną końcówką noża.
Przykryć; przechowywać w lodówce około 2 godzin lub aż będzie gotowy do podania. Aby uzyskać najlepsze wyniki, podawać ciasto tego samego dnia. Przechowywać w lodówce.