Żółty tort z polewą czekoladową i karmelową górą

Żółty tort z polewą czekoladową i karmelową górą
Żółte ciasto z polewą czekoladową i karmelowym topem może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 767 kalorii, 10g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 272 fanów. Mieszanka mąki, syrop kukurydziany, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żółty tort z polewą czekoladową, Żółty Tort Z Polewą Czekoladową, oraz Żółty tort z polewą czekoladową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177°. Posmaruj dwie okrągłe patelnie o średnicy 8 cali masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
2
Przygotować ciasto: w misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, ubić masło, aż będzie gładkie, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż mieszanina stanie się puszysta, od 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Dodaj jajka, jeden po drugim, uważając, że każde z nich jest dokładnie zintegrowane przed dodaniem następnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
5
Dodać skórkę z cytryny i sok z cytryny, a następnie mieszaninę mąki i mieszać aż do całkowitego wymieszania. Nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
6
Upiec ciasto: podzielić ciasto między przygotowane patelnie ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
7
Piec, aż centra są twarde, a końcówka małego noża wyłania się czysty, gdy przebija środek każdego ciasta, 30 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Wyjąć z piekarnika, rozpakować ciasta i dokładnie ostudzić na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
9
Zrobić lukier: w średniej misce, połączyć czekoladę, cukier i sól. W średnim rondlu, doprowadzić śmietanę i wanilię na wolnym ogniu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Wlać czekoladę i mieszać, aż cała czekolada się rozpuści. Delikatnie ubić w plasterkach masła. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
11
Frost ciasto: gdy lukier jest chłodny, ubij lukier w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczką, aby go rozjaśnić, 1 do 2 minut. Podziel każde ciasto na pół poziomo, więc masz 4 równe warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
12
Umieść pierwszą warstwę ciasta na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia, pokrój bok do góry. Zamrozić warstwę i pozostałe, układając je starannie i równomiernie jedna na drugiej. Mrozić całą zewnętrzną część ciasta. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, więc robi się zimno.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
13
Dodać karmel: w dużej patelni, podgrzać cukier i syrop kukurydziany na małym ogniu, aż cukier topi się i zamienia karmelowy kolor. Delikatnie obracaj cukier na patelni, gdy się gotuje, aby równomiernie się zarumienił. Weź patelnię i wlać karmel na wierzchu ciasta, pozwalając mu kapać po bokach i na patelni poniżej. To normalne, że gorący karmel lekko stopi lukier. Spróbuj wlać go tak równą i tak cienką warstwą, jak możesz na ciasto. Baw się dobrze! Jeśli karmel stygnie przed nalaniem, ogrzej go delikatnie na małym ogniu, aby ponownie poluzować. Pozostawić do ostygnięcia karmelową polewę i utwardzić na wierzchu ciasta, co najmniej 5 do 10 minut przed podaniem, lub do 1 godziny. Nie przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Posypać szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
15
Pokroić ciasto: nie będę kłamać. To nie jest" schludne " ciasto. Gdy jesteś gotowy do krojenia, użyj pięty noża, aby złamać wierzch karmelu przed cięciem plastrów. Karmel może być trochę nierówny, ale zawsze znajdowałem ludzi, którzy tak go lubią, to nie ma znaczenia. Ciasto najlepiej podawać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn