Pieczenie słodkich ziemniaków i szpinaku
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i pierwotne przepisy do repertuaru, słodkie ziemniaki & szpinak piec może być przepis należy spróbować. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 611 kalorii, 30g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. 1302 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz kotlety jagnięce, ząbek czosnku, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 94%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Ze Szpinakiem Na Słodko, Pieczenie Słodkich Ziemniaków, Szpinaku I Ciecierzycy, oraz Jajko białe śniadanie piec ze Spiralizowanym słodkim ziemniakiem i szpinakiem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Do małego rondla włożyć śmietanę, czosnek i gałązki ziół i powoli doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ciepło, doprawić i pozostawić do zaparzenia.
Szpinak wrzucić do durszlaka, zalać czajnikiem z wrzącą wodą i pozostawić do odsączenia na kilka minut. Następnie wyciśnij jak najwięcej wody. Doprawić solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową.
Naczynie żaroodporne obficie posmarować masłem i rozłożyć połowę plastrów słodkich ziemniaków na dnie. Wierzch z warstwą szpinaku, następnie pozostałe ziemniaki.
Wlać mieszaninę śmietany, przez sito, aby usunąć czosnek i zioła, a następnie posypać serem.
Piec przez 45-55 minut, aż będzie złoty i miękki.
W międzyczasie, jeśli podajesz kotlety, podgrzej patelnię lub patelnię i drobno posiekaj liście z gałązki ziół. Potrzyj kotlety z olejem i odrobiną przypraw, a następnie smażyć na patelni lub smażyć przez 3-4 minuty z każdej strony lub do ugotowania według własnych upodobań. Pozostawić piec, a kotlety, jeśli porcja, na odpoczynek przez 5 min, a następnie podawać z dużą zieloną sałatką.