Kurczak Pieczony Cytrynowo-Ziołowy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Cytrynowo-ziołowy Pieczony kurczak może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.68 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś popękany pieprz, ząbki czosnku, pieczonego kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kurczak pieczony z cytryną i ziołami, Pieczony kurczak z cytryną i ziołami, oraz Pieczony Kurczak Cytrynowo-Ziołowy.
Instrukcje
Skórki i przekrój cytryny, zastrzegając Skórki.
W misce połącz cytrynę, oregano i kolejne 5 składników (oregano przez czosnek) i zacieru widelcem.
Zanurz górną i dolną część glinianego garnka do gotowania 2-quart w wodzie na 10 minut. Opróżnij garnek i dobrze spuść.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Rozetrzyj mieszankę cytrynową pod i nad rozluźnioną skórą. Związać końce nóg razem ze sznurkiem.
Skórkę cytrynową umieścić w jamie ciała.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na dnie glinianego garnka i przykryj wierzchem glinianego garnka.
Umieść gliniany garnek w zimnym piekarniku i ustaw na 45
Piecz kurczaka przez 50 minut i usuń wierzch. (Kurczak odbywa się, gdy termometr mięsa zarejestruje 180.)
Rozgrzej brojlery. (Nie przesuwaj stojaka piekarnika.)
Powrót kurczaka w garnku do piekarnika, i broil, odkryte, przez 15 minut lub aż złoty kolor.
Ostrożnie wyjmij gliniany garnek z piekarnika.
Usuń kurczaka z glinianego garnka. Kurczak przykryć luźno folią; odstawić na 10 minut. Wyrzucić skórę.